Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Velkommen til årets vinterutstilling i Beitohallen, i år ved Galleri Arne Paus med venner og Valdres Fotogalleri.

Henrik Ibsen en kristen forkynner? I 2017 er det 150 år siden Henrik Ibsen skrev Peer Gynt. Stykkets avslutning understreker Ibsen som en religiøs kristen forkynner, en ubehagelig holdning for alle de som har tatt han til inntekt for en kulturradikal modernisme.

I sitt 36 m² store bilde Metamorfose, Peer Gynts omvendelse, maler Arne Paus denne erkjennelsens forvandling. Solveigs ord, hentet fra Bibelen i 1.Korinterbrev om tro, håp og kjærlighet, gir Peers liv en helt ny verdi. Omgitt av en Vigeland- og Munch-lignende livsfrise, ser vi et menneskeliv i mye smerte, uten Gud, uten tro, uten håp og kjærlighet. Sentralt i bildet inviterer Peer oss inn i sin nye tro, håp og kjærlighet.

I den 652 m² store hallen vil det også bli vist andre malerier av Arne Paus, sammen med andre figurative malere som Dag Hol, Per Lundgren, Øystein Edvardsen, Nils Ole Oftebro og Yngve Reidar Vold. En del av hallen vil vies fotografier. Vakre bilder fra Valdres vil bli vist her, både amatører og profesjonelle. Med på denne første utstillingen stiller også Morten Krogvold med et bilde.

Planen er å lage fire forskjellige temautstillinger i året, både med malerier og fotografier.